“In 2017 heb ik Marleen leren kennen in een Facebook groep voor hondenprofessionals. Op dat moment was ik behoorlijk aan het worstelen met mijn bedrijf en met mezelf. Ik weet nog dat ik een post geplaatst had over iets wat op dat moment een flinke struggle was. Marleen reageerde heel begripvol en gaf me een prachtig inzicht. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Ik ben Marleen gaan volgen en vanaf dat moment is alles in sneltreinvaart gegaan. Ik wist dat ik door haar gecoacht wilde worden, dus ik heb haar direct benaderd met mijn hulpvragen. Mijn bedrijf liep op zich lekker, maar ik was heel ongelukkig met de vormgeving van mijn diensten. Met een knoop in mijn maag ging ik naar mijn klanten toe. Om nog maar niet te spreken hoe lastig ik het vond om zakelijk te zijn. Ik had continu het idee niet goed genoeg te zijn, wat maakte dat ik steeds aan het overcompenseren was door maar te geven, te geven en nog eens te geven. Het resultaat was dat mijn vuurtje steeds verder uit begon te doven.

Ook persoonlijk wrong er een heleboel. Ik heb een rugzakje met vervelende dingen uit het verleden en die spoken achtervolgden me nog steeds. Zowel privé als in mijn werk als hondengedragscoach.

Met Marleen ben ik een lang coachtraject aangegaan van 10 maanden. Stapje voor stapje hebben we dat rugzakje van mij uitgepakt en hebben we samen goed bekeken wat er allemaal in zat. Marleen heeft me geholpen met het zien en herkennen van oude patronen en kind stukken en me geholpen om er meer grip op te krijgen. Wat een eye-openers kwamen daaruit naar voren! Ik zeg eerlijk dat ik al heel wat therapieën heb gedaan om beter op de rit te komen, maar geen enkele van die therapieën ging zo naar de kern als het coachtraject met Marleen.

Ze heeft me persoonlijk geholpen om dichter bij mezelf te blijven en te kappen met het pleasen van anderen. Ze heeft samen met mij onderzocht wie ik nu eigenlijk als individu ben (zelfs dát stukje was voor mij een complete warboel) en ze heeft me geholpen met zoveel andere dingen. Zelfvertrouwen, zelfinzicht, durven staan voor mijn doelen en visie, mezelf uit durven spreken en wat voor mij het belangrijkste verschil heeft gemaakt… mijn grenzen duidelijk hebben én tijdig aan (durven) geven aan anderen. Wat een lucht en ruimte ontstond er!

Wat mijn bedrijf betreft heeft Marleen me geholpen om alles van de basis opnieuw vorm te geven. We hebben onderzocht waar ik nu echt blij van werd en hoe ik wilde werken. Dit is zo’n groot werkpunt geweest van ons dat het onmogelijk is om alles hier neer te zetten. Maar denk aan; wie is mijn ideale klant? Welke gedragsproblemen zijn mijn sterke kant? Hoe wilde ik mijn diensten wél hebben en hoe kon ik dat concreet vormgeven? Hoe gingen mijn nieuwe trajecten eruit zien? Hoe kon ik vriendelijk maar zakelijk naar mijn klanten zijn?

Oftewel; hoe wilde IK mijn bedrijf hebben? Zonder te doen wat anderen doen. Ik run mijn bedrijf nu zoals ik dat wil en alles wat ik doe is doorgoten met “Nina” en met niemand anders.

Het staat inmiddels als een huis en ik voel me als een vis in het water in mijn hondenwerk én ik ben trots op mijn bedrijf. Ook heb ik nog steeds ontzettend veel aan het stuk coaching op het persoonlijke stuk. Ik durf stellig te zeggen dat ik sinds het coachtraject met Marleen heel stevig op mijn benen sta en goed weet wat ik wél en wat ik niet wil. Wat is dat in het verleden anders geweest…

Marleen haar manier van coachen is heel persoonlijk, nuchter, concreet, warm en ze zegt waar het op staat. Allemaal punten die ik ontzettend aan haar waardeer. Ook vond ik het heel prettig dat ze me altijd mijn eigen keuzes heeft laten maken. Ze gaf weleens feedback en haar mening (over mijn ellenlange artikelen op Facebook bijvoorbeeld), maar respecteerde het dat ik ervoor koos om dat zo te blijven doen. Dat is iets wat me heel erg bij is gebleven. Ik kwam natuurlijk in coaching om mijn eigen pad te vinden en dit was een stuk dat absoluut bij mij hoort en past. Ze heeft me nooit proberen te overtuigen om het toch anders te doen als ik “Nee” zei.

Ik ben hooggevoelig en ook voor dit stuk was er meer dan voldoende ruimte. Marleen mag dan een hele nuchtere en concrete manier van coachen hebben, ze heeft ook een prachtige spirituele kant. En die sloot weer prachtig aan op mijn HSP stuk.

Natuurlijk val ik soms nog terug in oude patronen. Er gebeurt bijvoorbeeld privé of in mijn hondenwerk iets vervelends. Ik zit dan al gereed om direct te reageren en dan hoor ik Marleen in mijn hoofd. “Nina.. parkeer het, laat het rusten en kijk er over een paar dagen nog eens naar”. Ook mijn coach boek waar ik al mijn inzichten, struggles en eye-openers in genoteerd heb, pak ik er nog regelmatig bij. Dit helpt me om weer terug te keren naar de kern.

De kern waar Marleen samen met mij naartoe is gegaan en van waaruit ik altijd weer een “puur” vertrekpunt heb om door te kunnen.”

 
Facebookpagina
 
Website
 

Nina van Tilbeurgh

You May Also Like